GŁÓWNY DYSTRTYBUTOR MAXAMMON W POLSCE: +48 61 842 52 15

Doradztwo żywieniowe dla bydła

WSPÓLNIE PRACUJEMY NA TWÓJ SUKCES

Jeżeli nie jesteś jeszcze przekonany do technologii alkalizacji pasz, nasz wykwalifikowany zespół doradców żywieniowych służy pomocą w zakresie układania dawek pokarmowych dla bydła mlecznego i mięsnego, udzielają praktycznych porad dotyczących hodowli zwierząt i ich dobrostanu, pomogą w wypracowaniu optymalnego sposobu prowadzenia gospodarstwa, aby wspólnie osiągnąć sukces produkcyjny i ekonomiczny.

dystrybutor maxammon

analiza TMR

maxammon

analiza kału

maxammon

badanie jakości pasz objętościowych

maxammon

analiza kosztów żywienia

maxammon

przegląd kondycji zwierząt

maxammon

dokładna analiza wyników produkcyjnych (mleko, przyrosty)

maxammon

pomoc w ograniczeniu występowania chorób metabolicznych

Profesjonalne doradztwo żywieniowe bydła

Nasza firma oferuje doradztwo żywieniowe bydła, które ma na celu sprawdzenie jakości pasz i wdrożenie rozwiązań pozwalających na zwiększenie efektywności całej produkcji. Podczas realizacji takiej usługi bierzemy pod uwagę wiele czynników. Wśród nich pojawia się przede wszystkim analiza TMR, czyli próbki pobranej ze stołu paszowego na około 5 minut po podaniu paszy. Na tej podstawie możemy określić jakość stosowanego pożywienia, a także stwierdzić, jakich składników brakuje lub których jest zbyt dużo. Wśród pasz pobieranych do analizy znajduje się zarówno zboże, jak i rośliny okopowe czy długie cząstki siana pocięte na mniejsze kawałki. W skład naszej oferty wchodzą dodatki do pasz, które pozwalają na poprawienie ich jakości lub zmniejszenie kosztów żywienia krów mlecznych w gospodarstwach.

Analizujemy także wiele innych czynników, w tym kał zwierząt. Na tej podstawie możemy zapoznać się z dokładnym składem pasz i ich wpływem na zdrowie bydła. Badanie jakościowe pasz ma na celu także wyliczenie kosztów żywienia krów mlecznych w konkretnym okresie i zaproponować rozwiązania, które mają za zadanie zmniejszyć takie wydatki bez utraty cennych składników w pokarmie. Zajmujemy się analizą kondycji zwierząt, a także proponowaniem rozwiązań umożliwiających jej poprawienie.

W przypadku produkcji mleka i podobnych wyrobów możemy przyjrzeć się również wynikom produkcyjnym. Zwracamy uwagę na jakość gotowej żywności i półproduktów, oceniając zawartość konkretnych substancji odżywczych.